Betrokken ouders

Ouders zijn de eerstverantwoordelijken voor de opvoeding van de kinderen. Wij zijn medeopvoeders. Een regelmatig, open en goed contact met ouders is essentieel om veiligheid, vertrouwen en een goede sfeer te waarborgen. En om er voor te zorgen dat iedereen, zowel ouders als kinderen zich thuis voelen op de buitenschoolse opvang. Wij vinden het belangrijk om te weten waar ouders tegenaan lopen, wat de behoefte is aan opvang en welke signalen zij krijgen van hun kind(-eren).  Een belangrijke rol hierin speelt de oudercommissie. De oudercommissie is de belangenvertegenwoordiging van de ouders. Deze commissie is aanspreekbaar bij vragen en onduidelijkheden. Tevens is de commissie de tussenpersoon naar de ouders en de directie toe.

 

 

De Oudercommissie

Ilse Oosterlaar

 

Mijn naam is Ilse Oosterlaar en ik ben 40 jaar oud.

Oorspronkelijk kom ik uit Raalte en ben via Zwolle, Rotterdam,Tilburg en Uden in Haps terecht gekomen. Wij wonen hier sinds 2004. Eerst met ons tweetjes, dat wil zeggen samen met mijn partner Gert-Jan, en daarna werden onze dochters geboren. In 2007 Malijn. En in 2009 werd Britt geboren.

 

Ik werk bij MEE Gelderse Poort in Nijmegen. Dit is een organisatie waar mensen met een beperking met vragen op alle levensgebieden terecht kunnen. Denk aan vragen over opvoeding, wet- en regelgeving, schoolkeuze en arbeid. Zelf ben ik werkzaam op het deelgebied werken en leren.

 

Mijn kinderen hebben allebei op Koetje Boe gezeten en ook daar was ik lid van de oudercommissie. Het is leuk en interessant om mee te denken. Maar vooral een kijkje achter de schermen bij het reilen en zeilen van een kinderopvang vind ik boeiend. Ik hoop ook dat we een steentje kunnen bijdragen bij de organisatie rondom de Klimboom. Wat ik heel belangrijk vind is dat ouders ons weten te vinden. Mochten er zaken zijn die je ons wil laten weten, heel graag!

 

 

Harma van Haandel

 

Hallo, mijn naam is Harma van Haandel, getrouwd met Ben en moeder van Joost en Sander. Samen gaan ze een paar dagen in de week na school bij De Klimboom spelen. Hiervoor gingen ze met veel plezier naar Koetje Boe.

Na eerst in Cuijk te hebben gewoond, wonen we nu alweer een aantal jaar in het ouderlijk huis van Ben op de grens van Beers en Haps. In het dagelijks leven werk ik als controller bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Dat doe ik nu alweer heel wat jaren met veel plezier.

Omdat Joost en  Sander de komende jaren naast school een groot deel van hun tijd doorbrengen op De Klimboom, vind ik het belangrijk om daarbij betrokken te zijn en mijn steentje bij te dragen. In het verleden heb ik ook deel uitgemaakt van de oudercommissie bij Koetje Boe. Toen dat stopte, toen Sander ook naar school ging én een plek vrij kwam hier bij de oudercommissie van De Klimboom, heb ik me graag aangemeld om dat voort te zetten.